Kaikki henkilöbrändäämisestä 2020-luvulla

Mitä henkilöbrändääminen on?

Henkilöbrändi sitä ja henkilöbrändi tota — mistä muusta nykyään työelämässä puhutaankaan? Kaikki myynnin jumalista markkinointivelhoihin ja digijeesuksiin vannovat henkilöbrändäämisen nimeen. He jaksavat koko ajan paasata, miten se on muuttanut heidän elämän ja tuo kauppaa paljon mitään tekemättä.

Henkilöbrändi ja henkilöbrändääminen eivät paljon eroa termeinä brändistä ja brändäämisestä. Käytännössä kyseessä on sama prosessi ja sama tavoite, mutta tavoitteen asettanut ja prosessia toteuttava taho on yksi henkilö yrityksen sijaan.

Brändäämisestä ja brändin määritelmästä voit oppia lisää tällä kurssilla

Brändi yleisesti määriteltynä on jonkin henkilön mututuntuma jostakin toisesta henkilöstä, yrityksestä, organisaatiosta tai tuotteesta. Brändi ei ole siis logo, palvelu, myyntiartikkeli tai mikään muukaan konkreettinen ja käsiteltävä asia. Sen sijaan, brändi on epämääräinen kasa tunteita ja ajatuksia.

Henkilöbrändäämisen työkaluja

Brändäämisellä tai brändikehityksellä sen sijaan tarkoitetaan prosessia, jolla pyritään tarkoituksella vaikuttamaan siihen mututuntumaan, mikä muilla ihmisillä on jostakin henkilöstä, organisaatiosta tai tuotteesta. Tällä vaikuttamisella on usein vaikutus, joka näkyy kaupallisesti positiivisena asiana muutaman kuukauden aikajänteellä. Yrityksillä on brändityöhön käytössä yleisesti enemmän työvälineitä, mutta kyllä henkilöbrändilläkin on paljon, mistä valita. Tässä muutamia työkaluja, mitä yksittäinen henkilö voi käyttää henkilöbrändityössä:

  1. Vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa
  2. Oma nettisivu
  3. Bloggaaminen
  4. Videbloggaaminen eli vloggaaminen
  5. Lehtiartikkelit paikallisesti tai kansallisesti vaikuttavissa lehdissä

Vaikka kaikki nämä työkalut ovat olemassa ja niitä voi käyttää, niitä ei kuitenkaan ole pakko käyttää. Usealle ammattilaiselle riittävä henkilöbrändi (lue: muiden perstuntuma) muodostuu pelkästään teoilla ja työhistorialla. Nykymaailmassa tosin ollaan menossa yhä enemmän suuntaan, jossa työkalut henkilöbrändäämiselle ovat kaikille saatavilla ja näin ollen yhä useampi tekee henkilöbrändityötä. Sen takia strateginen ja tarkoituksenmukainen henkilöbrändityö on yhä useammalle elinehto.

Henkilöbrändistrategia

Jokaisella on henkilöbrändi. Kaikilla ei ole tarkoituksenmukaista henkilöbrändiä. Tällä tarkoitan sitä, että olit kuka tahansa, jollakin on sinusta jonkinnäköinen mielipide. Tämä on kaikki mitä henkilöbrändi on. Muiden mielipiteitä ja ajatuksia. Joku joskus sanoi, että brändin määrittää ne sanat, mitä ihmiset sanovat sinusta kun et ole huoneessa paikalla. Henkilöbrändi siis rakentuu oli miten oli. Henkilöbrändäämisessä kyse on siitä, että henkilöbrändiä rakennetaan tarkoituksellisesti ja selkeä tavoite mielessä. Ilman tarkoituksenmukaisesti rakennettua henkilöbrändiä yksilön on hyvin vaikea ellei mahdoton päästä urassaan pitkälle ja saavuttaa isoimpia tavoitteita.

Henkilöbrändistrategiaa tehdessä on tärkeää ensin miettiä konkreettinen tavoite. Tässä kannattaa käyttää hyödyksi esimerkiksi SMART-tavoitteenasettamisjärjestelmää. SMART on lyhenne seuraavista sanoista:

  • Specific (tarkka, spesifi)
  • Measurable (mitattava)
  • Attainable (saavutettava)
  • Realistic (realistinen)
  • Time-bound (aikaan sidottu)

Millainen on hyvä tavoite?

Hyvä tavoite siis ei kuulu esimerkiksi näin: “Haluan lisää myyntiä.” Hyvä tavoite sen sijaan voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

“Strategisella henkilöbrändityöllä aion saada 20 lämmintä, kvalifioitua liidiä joka kuukausi. Tämä on saavutettavissa tekemällä yhden Linkedin-postauksen joka päivä, hakemalla aktiivisesti 100 uutta jäsentä verkostoon joka viikko, tekemällä viikoittaista blogisisältöä ja ennen kaikkea keskustelemalla kaikkien uusien verkostolaisten kanssa. Tavoite on realistinen, sillä nykyisellä kylmäsoittotyöllä saan noin 15 lämmintä, kvalifioitua liidiä joka kuukausi.”

Muut henkilöbrändistrategian osat

Tavoitteen lisäksi hyvä henkilöbrändistrategia linjaa sinun brändin ominaisuuksia. Millaisia uniikkeja luonteenpiirteitä sinulla on? Mikä on sinun uniikki kilpailuetusi? Mikä on visiosi itsellesi ja maailmalle? Mitä päivittäisiä asioita aiot tehdä, jotta tämä visio tulee toteen (=missio)? Mikä on viestintäsi äänensävy?

Ja ominaisuuksien lisäksi hyvä henkilöbrändistrategia ottaa kantaa sisältöön ja sen kannattavuuteen. Polku Digitalin Jone Korven henkilöbrändistrategiaan esimerkiksi kuuluu yksi blogipostaus viikossa, yksi video viikossa, vähintään seitsemän LinkedIn-postausta viikossa ja kolme Instagram-julkaisua viikossa. Näiden sisältöjen arvoa hän mittaa lämpimien prospektien määrässä, niin kutsuttujen “inbound-liidien” määrässä, saavutetussa näkyvyydessä jne.

Henkilöbrändityön yksi tärkein asia

Strategisessa henkilöbrändityössä tosin ylivoimaisesti tärkein asia on se, miten aktiivisesti pystyt pitämään yllä henkilöbrändityötä. Omaa strategiaa miettiessäsi aloita siis mielummin liian helpolla kuin liian vaikealla sisältösyklillä. Aloita vaikka yhdellä Instagram-postauksella viikossa ja kasvata siitä tasaisesti.

Tärkeää on myös se, että aluksi kannattaa ottaa vain yksi kanava ja ottaa se kunnolla haltuun, sitten vasta laajentaa muihin alustoihin. Jone otti alustakseen ensimmäisenä LinkedInin, seuraavaksi blogin, sitten podcastin, seuraavaksi Instagramin ja viimeisenä YouTuben. Tämä kehitys otti noin 14 kuukautta aikaa ja siitä pelkästään Linkedinillä meni noin 10 kuukautta.

Miten käännät henkilöbrändin rahaksi

Henkilöbrändillä on valtavaa potentiaalia sekä myynnissä, työnhaussa että opiskelijaelämässäkin. Jos teet henkilöbrändityötä hyvin, omaksi iloksesi ilman edes tarkoitusta kaupallistaa se, saattaa hyvinkin olla, että joku haluaa kuollakseen tietää, miten teit sen mitä teit ja näin sinusta tulee yhtäkkiä henkilöbrändikonsultti. Huppistakeikkaa.

Henkilöbrändin monetisoimisessa tärkein asia jälleen on jatkuva kuukausittainen työ. Rahaksi kääntämisessä tosin usein niin kutsuttu 1-on-1 kohtaaminen etenkin alussa on tärkeää. Sinun täytyy aktiivisesti myydä ja tuoda esille asioita, missä olet hyvä. Henkilöbrändin kautta myymisessä tosin se muuttuu, että enää ei tarvitse tehdä kylmäsoittoja, vaan hankit itsellesi oikeita kontakteja siitä alustasta, mitä rakennat, oli se sitten Linkedin, Instagram tai joku muu.

Mistä oppia lisää?

Polku Digitalin 2020 toukokuu on omistettu henkilöbrändäämiselle. Meiltä on tulossa podcastia, kursseja, blogitekstejä ja paljon muuta materiaalia tämän kuukauden aikana, jotta sinä pystyt saamaan kaiken irti henkilöbrändityössä.

Sitä odotellessa, valmistelimme sinua varten ilmaisen, 51 kohdan henkilöbrändichecklistin, josta voit katsoa kertaheitolla kaikki henkilöbrändisi eri elementit kuntoon.

Lataa ilmainen 51 kohdan checklist tästä:

Polku digitalin verkkokurssit

Jotta et jämähtäisi

Markkinointi

Kun ihmisten huomio siirtyy jatkuvasti enemmän verkkoon, on tärkeää oppia miten pääset sielä esille. Jos et ole esillä niin et pahimmassa tapauksessa pääse mukaan kilpailutukseen tai tuotettasi ei edes ehditty ikinä nähdä. Nyt saat välineet esille pääsemiseen.

Myynti & Sosiaalinen media

Digitaalisella aikakaudella, jossa verkkoneuvottelut korvaavat kohtaamisia ja sosiaalisen median profiilit kättelyitä, myös myynnin toimintamallit on tuotava 2020-luvulle. Konkreettisten kurssien avulla päivität omat toimintamallisi ja varmistat tuloksentekokykysi myös tulevaisuudessa. 

Moderni brändääminen

Liian moni yritys näkee brändäämisen aivan liian pienenä asiana. Sen voima aliarvioidaan ja näin sen hyöty minimoidaan sitä tajuamatta. Näillä kursseilla korjataan väärät käsitykset ja avataan ovi siihen potentiaaliin, mikä brändäämisellä on liiketoiminnassa

Tule mukaan tänään!