Henkilöbrändi vs. Asiantuntijabrändi — miten kaupallistaa oma osaaminen?

Olet saattanutkin kuulla sanonnan: “Kaikilla ihmisillä on henkilöbrändi”.

Sanonta on täysin totta ja samalla täysin tyhjänpäiväinen hattaraheitto.

“Kaikissa kännyköissä on akku.”

No, täysin totta sekin.

Mutta paljon kiinnostavampi kysymys on, mikä saa ihmisen innoissaan maksamaan tietyistä akullisista kapuloista toistatonnia kun toiset teknisesti yhtä hyvät tai paremmat puhelimet taas jäävät hyllyille homehtumaan? 
Tai ihmisten ja työelämän ollessa kyseessä, mikä saa ihmiset valitsemaan tietyn henkilön työhaastattelussa, toimittajavertailussa tai vaikkapa asiantuntijahaastatteluissa toisen yhtä kompetentin kaverin sijasta?

Helppoheikin vastaus olisi tietysti henkilöbrändi, mutta totuus on hieman monisäikeisempi, jonka takia tämä koko blogi on kirjoitettu.

Kuten Jone hienosti kirjoitti, jokaisella on henkilöbrändi, mutta läheskään kaikilla ei ole tarkoituksenmukaista henkilöbrändiä. Tässä päästään jo lähemmäs tärkeää erottelua, mikä jokaisen myyjän, markkinoijan, asiantuntijan ja kaikkien omasta ammattimainestaan kiinnostuneen on syytä sisäistää huolella:

Onnistuaksesi erottumaan eduksesi äänekkäässä ja nopeassa työelämässä, sinun on kyettävä tuomaan esille paitsi oma persoonasi, mutta myös kyetä kirkastamaan ja viestimään vastaanottajalle omasta osaamisestasi. Meidän tulee siis kiinnittää huomiota oman henkilöbrändimme lisäksi myös omaan asiantuntijabrändiimme. Koitan allaolevan kuvan kautta erotella eri termien tarkoituksen, jotta ymmärtäisit miksi molemmat brändit ovat tärkeitä:

Henkilöbrändi paljastaa persoonasi ja alleviivaa arvosi

Jokaisella vastaanottajalla on jokin käsitys sinusta persoonana, joko kentältä kaikuvan maineesi ja luotettujen ihmisten kertomusten kautta (maine), tai vastaanottajille näkyvän digitaalisen ensivaikutuksesi perusteella, joka syntyy verkossa näkyvän vuorovaikutuksesi, profiiliesi ja persoonasi perusteella.

Asiantuntijabrändi kirkastaa ammattitaitosi ja kaupallistaa osaamisesi

Asiantuntijabrändi onkin sitten täysin toinen tarina. Valitettavasti kaikkien asiantuntijuus ei ilmene vastaanottajille, varsinkaan jos profiilit ovat keskeneräiset ja vuorovaikutus tai verkkosisällöt verkosta loistavat poissaolollaan. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettetkö olisi asiantuntija, mutta tällöin oma ammatillinen maineesi jää kuitenkin vain niiden tekojen ja ympäristöjen varaan, joissa olet fyysisesti jakamassa asiantuntijuuttasi oman aihealueesi piirissä, esimerkiksi töissä tai erilaisissa vertaisverkostoissa.

Asiantuntijabrändin rakentaminen tarkoittaa sitä, että alleviivaat omaa osaamistasi ja tuot omalle verkostollesi julkisesti esille aihealueita, joiden asiantuntijaksi haluat profiloitua. Mielellään tietysti aktiivisesti, sillä toistuva ammatillinen assosiaatio auttaa vastaanottajia ymmärtämään, minkä aihepiirin osaaja oikeasti olet. Aktiivinen asiantuntijuus taas lisää luottamustasi oman alueesi asiantuntijuuden parissa, sillä vain oikea osaaja rohkenee ja kykenee kertomaan omia ajatuksiaan avoimesti, siinä missä harmaa taustahiippari pitää edelleen mikkinsä mutella.

Kuten Suomen Ekonomit hienosti omalla sivullaan toteaa:

“Kaikki sellainen viestintä, jossa tuot esille omaa näkemystäsi, omia johtopäätöksiäsi tai kiteytät jotain laajempaa kokonaisuutta, rakentaa kuvaa sinusta asiantuntijana ja siten vahvistaa asiantuntijabrändiäsi.”

Se on juuri noin.

Tässä ajassa korostuu kaksi tärkeää asiaa, johon oma asiantuntijabrändi

  1. Ihmiset ovat todella väsyneitä puolueelliseen markkinointiin ja mainontaan ja keskeyttävään viestintään
  2. Asiantuntijoiden uskottavuus on juuri nyt korkeammalla tasolla kuin koskaan, johtuen siitä, että verkko mahdollistaa sen, että kaikilla on erilaisista asioista mielipide, mutta samalla mediakriittisemmät ihmiset haluavat kuulla suoraan aidoilta asiaosaajilta luotettavaa tietoa.

Pointti:

Kun tutustut omaan profiiliisi ja viestintääsi verkossa, millainen mielikuva sinusta välittyy verkostollesi asiantuntijana?

Voiko vastaanottaja saada sinusta kuvan luotettavana asiantuntijana vai jätätkö oman ammattimaineesi vain töissä tapahtuvien tekojesi varaan ja luotat sanan osaamisestastasi kiirivän verkostostoissa itsekseen?

Asiantuntijabrändin sisimmässä on avoin ja pyyteetön osaamisen jakaminen verkostollesi, jotta oma ammatillinen kohderymäsi kokee ja näkee oman asiantuntijuutesi käytännössä, eikä osaamisesi jää vain kiillotettujen titteleiden tasolle.

Asiantuntijabrändi kaupallistaa osaamisesi


Summautusti sanottuna henkilöbrändi auttaa vastaanottajia näkemään kuka oikeasti olet someprofiilisi taustalla. Asiantuntijabrändi taas auttaa asiakkaitasi ymmärtämään minkä asioiden parissa aidosti teet töitä ja missä voit vastaanottajiasi palvella ja auttaa ammatillisesti. Jotta voit tutkia oman asiantuntijuutesi näkymistä vastaanottajille pohdi toimintaasi seuraavan tarkistuslistan kautta.

Asiantuntijabrändin tarkistuslista:

1. Varmista, että profiileistasi löytyy linkki asiantuntijatonttiisi

Liitä profiileihisi mukaan omia asiantuntijakirjoituksia, linkki yhtiösi kotisivuille ja lisää aihetunnisteita omasta ammatillisesta aihealueestasi.

2 . Tarkista, että vastaanottajan on helppo ymmärtää minkä asioiden parissa teet töitä?

Kurkista omia profiileitasi kriittisesti vastaanottajanäkökulmasta ja pohdi, voiko vastaanottaja aidosti ymmärtää mitä teet ja tarjoat työksesi?

3 . Tee avainsana-auditointi hyödyntäen esimerkiksi sanapilvihakua.


Toimi seuraavasti, mikäli haluat tutustua vaikkapa mitkä avainsanat toistuvat ja optimoituvat hakukoneissa ja LinkedIn hauissa.

4. Löytyykö profiilistasi yhteystiedot ja tarkempi kuvaus osaamisestasi?


Lisää yhteystiedot profiiliesi kansikuvaan, otsaketekstiin tai About osiion Linkedinissä ja Twitterissä, jotta asiakkaasi voivat ottaa sinuun yhteyttä.

5. Oletko harmaa hiippari vai aktiivinen asiantuntija?

Oletko kyennyt tuottamaan asiantuntija-artikkeleita, jakamaan omista avainaiheistasi kiinnostavia sisältöjä tai päräyttämään pihalle esimerkiksi podcastin? Pohdi vaikuttaako toimintasi vastaanottajalle passiiviselta peukuttajalta vai aidosti omaa osaamista esilletuovalta ammattilaiselta?


Mikäli haluat lentävän lähdön oman asiantuntijabrändisi kirkastamiselle ja oman osaamisesi kaupallistamiselle, olemme tehdeet toimintasi tueksi myös konkreettisen ja kattavan verkkovalmennuksen, jossa käydään käytännössä toimintamallit, millä saat oman asiantuntijuutesi kerralla kuntoon Linkedinissä ja Twitterissä.

Tutustu konkreettiseen verkkokurssiin tarkemmin tästä:

Lataa ilmainen 51 kohdan checklist tästä:

Polku digitalin verkkokurssit

Jotta et jämähtäisi

Markkinointi

Kun ihmisten huomio siirtyy jatkuvasti enemmän verkkoon, on tärkeää oppia miten pääset sielä esille. Jos et ole esillä niin et pahimmassa tapauksessa pääse mukaan kilpailutukseen tai tuotettasi ei edes ehditty ikinä nähdä. Nyt saat välineet esille pääsemiseen.

Myynti & Sosiaalinen media

Digitaalisella aikakaudella, jossa verkkoneuvottelut korvaavat kohtaamisia ja sosiaalisen median profiilit kättelyitä, myös myynnin toimintamallit on tuotava 2020-luvulle. Konkreettisten kurssien avulla päivität omat toimintamallisi ja varmistat tuloksentekokykysi myös tulevaisuudessa. 

Moderni brändääminen

Liian moni yritys näkee brändäämisen aivan liian pienenä asiana. Sen voima aliarvioidaan ja näin sen hyöty minimoidaan sitä tajuamatta. Näillä kursseilla korjataan väärät käsitykset ja avataan ovi siihen potentiaaliin, mikä brändäämisellä on liiketoiminnassa

Tule mukaan tänään!